Sjelefiskere

– Heeei, tror du på Jeeevelen!?
– ??!
– Eg kjeme frå Satankyrkja! Satan e herrlege! Eg e antifrelste eg! Det e så jysla kjekt, altså!
– Eeh … du … du tilber den onde sjæl?
– Onde? Det der e bare bibelpropaganda. Kem så har skreve den? Gud, så e Jevelen sin fiende. Han e´kje objektive, vettu.
– Påstår du at det er godt å steike folk i ildsmørje til evig tid?
– Det e no Gud så sende dei dit, då. Men då dride han seg ud, for Helvete e´kje sånn så du tror. Der e midle klima og alltid blåe himmel og døgnåbne barar med gratis øl. Kankje du bli med på satantjeneste en gang?
– Nei takk, kirkebrenning kan dere ha for dere selv!
– Me brenne ikke dei skikkelige kirkene, kan du skjønna. Dei så gjør det e fundamentalistar så har missforstått ka jevelskab handle om. Neida, me møtast på bannehuset, også lage me små kirkar av dorullar og lim og så tenne me på dei. Også går me inn igjen og bage bollår så me farge svarte med konditorfarga.

(Rive seg løs. Gå ti skritt.)

– Hei og velkommen til lovsangmøte! Vi skal prise at det ikke finnes noen Gud! Det er så herlig å slippe å bygge kirker å ikke tro i! Store ting skal ikke skje her! I dag skal broder Torstein vitne for oss.
– Ja…altså jeg heter altså Torstein. En dag ble jeg overkjørt av toget. Det kappet av meg begge beina, så nå står jeg bare her til knes …
– Og nå skal vi se om vi ikke kan få latt vær å helbrede lille Torstein. GUD! Vi ber deg! Helbred lille Torstein! La beina hans vokse ut igjen! Ser dere det skjedde ingenting! Han ble ikke frisk! Det finnes ingen Gud, Halleluja, pris ikke-Herren!

5 responses to “Sjelefiskere

  1. Ser du ikke for deg karismatiske ateister som løper rundt og roper til alle forbipasserende at det ikke finnes noen gud? :D

  2. Og på sykehuset sa de,
    “du vil aldri mere gå!”
    Og så lo de godt og moret seg,
    og latter’n den var rå!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *