Stigespill

Ettersom tiden går opplever man at folk gifter seg eller får barn – for bare å skille seg et par år etterpå – fordi de ikke passet sammen likevel.

Inspirert av stigespillene vi spilte da vi var små foreslår jeg derfor innføring av inverterte ekteskap. I stigespillet gikk man en løype frem mot mål, men noen ganger falt man tilbake og måtte gå om igjen, eller man fikk ekstrapoeng og gikk raskt fremover.
I motsetning til det vanlige ekteskapet hvor man først lover å elske og ære hverandre til døden skiller hverandre ad, får man her først gifte seg når man har klart å leve sammen til døden nærmer seg.

Man får for eksempel ti poeng når man flytter sammen og tjue når man kjøper leilighet eller hus, og så får man poeng for hvert år man bor sammen. Et barn gir femti poeng, men man trekkes i poeng for dårlig barneoppdragelse hvis puddingen vokser opp til en lømmel som tagger, bruker dop eller hører på teknomusikk. Det gis derimot tillegg hvis ungen blir professor eller bankdirektør.

Idylliske sommerferier med familien gir naturligvis ekstra kreditt. Hvis barnevernet derimot tar barna på grunn av mishandling, mister man alle oppsamlede poeng og må rykke tilbake til start. Utroskap gir kraftig minus.

Det bør også utarbeides en formel som honorerer likestilling i hjemmet. Mannen får poeng for klesvask og middagslaging på hverdager, mens kona får poeng for heltidsjobb og maling av husvegger.

Når man så har kommet til livets kveld og har samlet opp nok poeng, kan man endelig få lov å gifte seg. Først en enkel seremoni der brudeparet berømmes for at de har holdt ut så lenge og der de endelig kan få tittelen Rette EktefolkTM. Så blir det fullt party på gamlehjemmet, der vinen flyter i strie strømmer. Brudeparet kan drikke seg fra sans og samling og under stormende jubel ta farvel med venner og kjente. Når brudeparet er gått inn i koma legges de pent i kisten, som senkes i jorda mens bryllupsgjestene fortsetter med nachspielet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *